Kulturbros logo
Kulturbro Forlag AS

Anmeldelser og bokomtaler

 

Embla skriver om Jeg kommer fra Iran

"Denne boken er viktig. Alle som jobber i forhold til mennesker med flerkulturell bakgrunn  må lese den, alle som på en eller annen måte forholder seg til mennesker fra andre kulturer bør lese den, alle som vil vite mer om kulturforskjeller bør lese den, alle som vil vite mer om mennesker i flukt og mennesker i eksil må lese den, alle som jobber i omsorgsyrker og i offentlig sektor må lese den - alle bør lese denne boken. Noen bøker forandrer deg litt - gir deg en helt ny innsikt faglig, kulturelt og personlig, som rett og slett er et lite bidrag til at du som menneske vokser og blir klokere - dette er en slik bok."

Hele anmeldelsen kan du lese i Embla nr. 3 2004.

 
 

Klar Tale skriver om Jeg kommer fra Iran

Boka «Jeg kommer fra Iran» handler om livet hennes, om politikk, kultur og islam. Men den handler også om å leve som en fremmed i Norge.
- Jeg ønsker å bruke meg selv til å fjerne myter om «innvandrere». Mange nordmenn ser på meg, og jeg tror de tenker: «Hun er muslim, har ti barn og blir slått av mannen sin». Jeg er skilt, singel og kristen, sier hun. I boka tar hun et oppgjør med islam.

 
 

Aftenposten (Oslopuls) skriver om Min far Falo

"Ypperlig om arr og ære. Brutalt vakkert og svart humoristisk om en skakk familie som taper sin ære. Hvordan klarte denne perlen å gjemme seg gjennom bokhøsten 2002? Denne romanen har det meste av alt som er viktig med litteratur, og det er en underlig følelse: Å sitte her å krible etter 139 sider i en roman (.) sitte her og ha lyst til å hyle ut les! les! Og gi denne villveksten en av besteplassene i bokhyllen. (.) Når jeg ler, aner det meg at sorgen lurer rundt neste hjørne. (.) Sorgen kommer snikende stillfarende og dramatisk i Elyas Poorgholams stillfarne og destillerte språk. Han skriver uten fakter. Rett på, rikt og riktig.(.) Les! Les!"

Les hele Vidar Kvalshaugs anmeldelse fra 06/02 2003 på Oslopuls nettsider.

 
 

Dagbladet skriver om Min far Falo

"Originalt og stilrent om fattigdommens håpløshet og våknende sensualitet i et fremmedartet Sør-Iran."

Les hele Cathrine Krøgers anmeldelse fra 03/02 2003 på Dagbladets nettsider.

 
 

Dag og Tid skriver om Min far Falo

"Stor iransk roman. (.) Elyas Poorgholam har levert eit viktig tilskot til den norske bokhausten, både kunstnarleg og kulturelt. Språket er nøkternt og ymtande, fylt av undertekst og fin psykologi. (.) I tillegg er språket presist og med ein slåande bildebruk."

Oddmund Hagen, Dag og Tid, 11/01 2003.

 
 

Porsgrunn bibliotek skriver om I rømlingenes rike

Det er 5 enkeltstående historier uten innbyrdes sammenheng. Alle bærer sterkt preg av det afrikanske kontinent, gjennom skildringer av natur, kultur og gjennom fortellerstemmen.

Les hele anmeldelsen på Porsgrunn biblioteks nettsider.

 
 

Morgenbladet skriver om Norske poteter

"Modig mann, frodig forteller.(.) Mot til å fremme upopulære synspunkter er ikke noe tegn på at man har rett - det finnes nok av eksempler på det motsatte. I Norske poteter og postmodernistiske negre viser Kubaisi ikke desto mindre at hans spesielle innfallsvinkel til det multietniske Norge er en plante som fortjener en gjødslet plass i solen. Kubaisi representerer liberalerens fornuft, moralistens krav til sine medmennesker og poetens undring over verdens mangfoldighet. Dessuten er han en glimrende forteller."

Morgenbladet, 23/02 2001.

 
 

Klassekampen skriver om Norske poteter

" Han er nådeløs når han rensker råtten frukt ut av både såkalte norske og såkalte nye landsmenns eplekjerrer. (.) Derfor er det befriende at flere av forfatterens avdekkinger av kulturell uforstand og total mangel på antenner - som er likelig fordelt på alle sider - sprudler av humor."

Klassekampen, 13/12 2000.

 
 

Skrevet om boken Taushetens kultur

"Hvis du skal lese en fagbok i løpet av dette året, vil jeg anbefale denne."
Embla


"Forfatteren har lyktest i å formidle temaet på en slik måte at pedagogar og politisk interesserte sit att med innsikt og optimisme."
Kvinner i Tiden


"Hennes kunnskaper burde mange, mange - ikke bare lærere - skaffe seg del i for å skjønne den smertefulle prosessen innvandrere må gjennom når de skal "finne opp livet på nytt"."
Skolefokus

 
 

Skrevet om boken Godnatt -Fortellinger fra vide verden

"Nydelige eventyr med mye visdom"
Dagbladet

"Stimulerende annerledes fra ferske nordmenn"
Vårt Land

"Verdifulle, vakre og viktige kulturbærere"
Bergens Tidende

Sølvprisvinner i kategorien for Bokillustrasjon ved Årets vakreste Bøker 2000 Grafill.

 
© Kulturbro Forlag AS